Skip to main content

questions

TOP 5 VRAGEN VOOR ARTSEN

5 onderwerpen om te bespreken met je arts

Een triple-negatieve borstkanker diagnose kan overweldigend zijn. Het laat je achter met een onzeker gevoel over wat je moet zeggen of wat je kan beginnen plannen. Hieronder vind je een aantal manieren om een gesprek te starten met je arts.

01

De ervaring
van de dokter

Heb je al andere mensen behandeld
met triple-negatieve borstkanker?

DOWNLOAD EEN PRINTBARE PDF VAN DEZE GIDS

arrow-red-shape DOWNLOAD

02

De details van
je ziekte

Wat is het stadium en de graad van de kanker? Meer specifiek, is de kanker vergevorderd of uitgezaaid? Is het invasief of niet-invasief? Welke impact hebben deze elementen op de keuze van de behandeling?

03

Onderwerpen aangaande
de behandeling

Wat zijn de behandelingen die ik nodig heb? Wat zijn de mogelijke lange- en korte termijn bijwerkingen en hoe verhouden die risico’s zich ten opzichte van de voordelen van de behandeling? Zijn er manieren om bijwerkingen te voorkomen, verminderen of controleren? Hoe zit het met klinische studies?

04

Bezorgdheid over
herval

Wat kan ik doen om mezelf te beschermen tegen herval? Wat zijn methoden om tussen de scans door te gaan met de schrik en angst voor herval?

05

Emotionele
ondersteuning

Ken je patiëntenorganisaties voor triple-negatieve borstkanker?

Kan je mij in contact brengen met therapeuten die ervaring hebben met triple-negatieve borstkanker-patiënten? Is het mogelijk om mij in contact te brengen met iemand anders die voor triple-negatieve borstkanker is behandeld?

Deze artikelen zullen je interesseren

BE-UNB-0478