Skip to main content

HIV

HIV

Al meer dan 35 jaar werken we onvermoeibaar aan het ondersteunen van de medische en levenstijlbehoeften van mensen met HIV en onze missie is pas voorbij als we de epidemie voor iedereen, overal, hebben beëindigd. We waren hier in het begin en we zijn van plan om hier aan het einde te zijn.

De onderzoeksteams van Gilead blijven een reeks therapeutische opties van de volgende generatie ontwikkelen om de kwaliteit van leven voor mensen met HIV verder te verbeteren.


Meer weten

40 jaar HIV

België is goed op weg om de UNAIDS 95-95-95 doelstellingen1,2 te halen, dankzij een kwalitatief hoogstaande zorg, een multidisciplinaire aanpak en een sterk netwerk van (gemeenschaps)organisaties die actief zijn op het vlak van bewustmaking en preventie. Toch is de strijd nog niet gestreden. Door samen te werken kunnen we een einde maken aan de HIV-epidemie, voor iedereen en overal.

In deze 8-delige serie delen verschillende Belgische gezondheidsexperts hun expertise en inzichten over verschillende belangrijke HIV-gerelateerde onderwerpen, van preventie tot onderzoek naar genezing van HIV.

Naar de video’s

Ons team

Referenties
    1.  
  1. Epidemiologie van aids en hiv-infectie in België. Toestand op 31 december 2021. https://www.sciensano.be/sites/default/files/rapport_hiv_2022_nl.pdf
  2. 2. 
  3. UNAIDS 95-95-95. https://www.unaids.org

BE-BVY-0221